Ezt az ételt hogy készítsék, gyorsan el is magyarázom,
Mindenekelőtt a tíz dekagramm bacont felkockázom.
A megmosott póréhagymát kisebb karikákra szeljük,
Közben serpenyőben az olivaolajat hevítjük.
Megsütjük a bacont, póréhagymát, haladunk a korral,
Felöntjük a készülő ételt egy deci fehérborral.
Ha lefőtt, felöntjük tejszínnel, dúsítjuk kis krémsajttal,
Mustárt teszünk hozzá, megszórjuk lereszelt füstölt sajttal.
Ha elolvadt a sajt, saját ízlésünk szerint megsózzuk,
Túl sok fűszert nem ajánlok hozzá, legfeljebb borsozzuk.
A recept gnocchit ír, de másféle tésztát is vehetünk,
A kifőzött tésztát beletesszük és máris ehetünk.
Amíg még friss és meleg, én azon nyomban feltálalom,
Szerintem kitűnő az étel, mindenkinek ajánlom.